Over Barrel

Stad staat vol met oude barrels: fietsen waarvan je je kunt afvragen of de berijder er nog wel verstandig aan doet erop naar huis te peddelen bij nacht en ontij, zeker met een paar wijntjes (of biertjes) op.

Een heel ander "Barrel" vind je in de Haddingestraat, in de vorm van het leukste gespecialiseerde wijnetablissement van Groningen en verre omstreken.

Nu staat een "barrel" (op z'n Engels) in de wijnwereld natuurlijk vooral voor de eikenhouten vaten waarop sommige wijnen rijpen, maar we konden het niet laten om in ons logo een oud fietsje te verwerken. Met een lekke band, een mandje wijn achterop én een wat kromlopende meneer met een grote neus en een wapperende sjaal. Die in de eerste versie van het logo ook nog tegen een stevige regenbui in liep trouwens, maar dat vonden we bij nader inzien een beetje te neerslachtig voor zo'n vrolijke zaak.

En we zeggen natuurlijk ook gewoon Barrel, op z'n Nederlands, of BÁrrel, op z'n Gronings.

Bij Barrel houden we van de nuchtere kant van wijn: een goed glas, geserveerd met kennis van zaken en niet teveel kletspraat daarbij. Een kaart met 250+ wijnen, lekkere happerij van de beste leveranciers (waaronder regelmatig bevriende restauranthouders), informele bediening en een fijne sfeer. Sinds de opening in december 2013 mogen we ons dan ook verheugen in een brede schare leuke gasten van jong tot oud!

Barrel Wijnlokaal is geopend op maandag tot en met woensdag van 17.00 tot uiterlijk 23.00 uur, op donderdag tot en met zaterdag van 16.00 tot middernacht en op zondag van 16.00 tot uiterlijk 22.00 uur.

Buiten deze vaste openingstijden is het mogelijk Barrel af te huren voor een besloten borrel, proeverij of presentatie; voor meer informatie kun je contact opnemen met eigenaar Martijn Fernhout via info@barrel-wijn.nl

Ons team

Barrel is opgericht door Martijn Fernhout, vinoloog met bijna 20 jaar ervaring in de horeca (o.a. café-sociëteit De Sleutel)

en ruim 10 jaar in de wijnhandel (Hein Post Wijnen en Kwast Wijnkopers).

Martijn Fernhout

Martijn Fernhout

Vinoloog met bijna 20 jaar ervaring in de horeca (o.a. café-sociëteit De Sleutel) en ruim 10 jaar in de wijnhandel (Hein Post Wijnen en Kwast Wijnkopers).

View Profile