No image set

Pinot Gris Late Harvest 0,375

PDFPrintenE-mailadres

49,90 €
Land
Nederland
Druif
Pinot Gris
Streek
Limburg
Alcohol percentage
12%
Beschrijving

Apostelhoeve Late Harvest Pinot-Gris 2018 deze wijn is gemaakt van zeer laat geoogste druiven! 2018 een ongelofelijk jaar met temperaturen die ver boven de gemiddelde waardes lagen. Hierdoor behaalde de druiven afgelopen jaar extreem hoge suikerwaardes.

Snel bleek dat het zelfs mogelijk moest zijn een Late Harvest wijn te oogsten hiervoor moeten de druiven minimaal 116 oechsle behalen door het droge weer en oosten wind nam het suikergehalte nog verder toe. Uiteindelijk hebben wij de druiven die wij voor de Late Harvest gebruikt hebben 138 oechsle gehaald. Wat echter nog bijzonder was de gezondheid van de geoogste druiven hier zat namelijk geen enkele rotte druif bij, iets wat normaal gesproken zelfs noodzakelijk is om dergelijke suikerwaardes te behalen.  Uit eindelijk hebben wij 1000 liter van deze wijn kunnen maken. Echt iets unieks vandaar dan ook de kleine flesjes 0,375L.

Na vergisting gedeeltelijk op RvS gedeeltelijk in barriques ontstaat een edel zoete wijn met maar liefst 100 gram restsuiker en 12,4% alc. De wijn heeft een goud gele kleur in de geur veel tropisch fruit als mango, lychee, ananas en sinaasappel tevens in de geur iets van mandarijnen. volle stroperige intense smaak met de zelfde aroma’s van het fruit in de geur plus een toets van amandel! Lange en krachtige afdronk met speelse zuren! Een unieke wijn waarschijnlijk once in a lifetime ??? hoop het niet ?

 

 

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.