Martijn Fernhout is oprichter van Barrel Wijn. Na zijn studie in Groningen en werkzaam te zijn geweest bij verschillende horecabedrijven, waaronder het fameuze café-sociëteit De Sleutel, en een wijnhandel, werkte hij enkele jaren bij een gerenommeerde landelijk opererende wijnimporteur. In 2013 startte Martijn Barrel Wijnlokaal in de Haddingestraat in Groningen, dat begin 2019 verkozen werd tot “Winebar of the Year”. In december 2018 kwam er een winkel bij: Barrel Wijnwinkel, in de Nieuwe Ebbingestraat. In de Wijnwinkel is ook Cook-Ing gevestigd, het bedrijf van Martijn’s vrouw Inge, sinds 2021 is dit VOF Barrel Cook-Ing.

Martijn is Vinoloog en WSET3 gediplomeerd, en volgt op dit moment de WSET Diploma Course. Hij is verantwoordelijk voor Barrel’s proeverijen en wijncursussen. Naast Martijn staat een kleine equipe van kundige medewerkers. Youri en Martijn zijn vaste gezichten in het lokaal, en parttime kom je in daar ook Loes, Willemijn & Mendy! In de winkel staan Margriet, en afwisselend Youri, Martijn en Inge tot je dienst.