My Cart

 x 

Winkelwagen is leeg

Wijncursussen

Wij verzorgen meerdere wijncursussen. Onze cursussen kenmerken zich door onze grote vakkennis en enthousiasme, maar vooral ook door de uitgekiende selectie wijnen die wij laten proeven.

Het aanbod op een rijtje:

Cursus Wijnoorkonde (SDEN2) bij Barrel Wijnwinkel (voorjaar 2022):

Vier woensdagavonden, van 19.30 tot 22.30 op 9, 16, 23 en 30 maart 

Prijs 299 euro p.p., exclusief het (verplichte) lesboek “Ik weet meer van Wijn”.

 

Cursus Wijnbrevet (SDEN3) bij Barrel Wijnwinkel (voorjaar 2022):

Acht dinsdagavonden, van 19.30 tot 22.30 op 8, 15, 22 en 29 maart, 5, 12, 19 en 26 april (deze cursus wordt uitgesteld!)

Prijs 535 euro p.p., exclusief het (verplichte) lesboek “Ik weet veel van Wijn”.

Onze cursussen worden verzorgd door Martijn Fernhout (vinoloog/WSET3dip).

 

Hieronder vind je algemene informatie over de SDEN cursussen:

BEGINNERS WIJNCURSUS (SDEN2 - Wijnoorkonde)
Bij onze Beginners Wijncursus leer je de ‘beginselen van wijn’. In vier lessen vertellen we je hoe wijn gemaakt wordt, hoe je wijn proeft en daarvan een beknopte proefnotitie schrijft. We nemen je mee langs de belangrijkste wijngebieden en laten je per les zes à acht wijnen proeven. Volgend op deze cursus kun je het landelijk examen SDEN2 doen (dit is niet inbegrepen bij de cursus en natuurlijk niet verplicht). Het examen SDEN-niveau 2, ook wel de Wijnoorkonde genoemd, is bedoeld voor particuliere wijnliefhebbers en horecamedewerkers.
De kosten voor deze cursus bedragen 299 euro incl. BTW, exclusief het (verplichte) lesboek ‘Ik weet meer van wijn’ (39,50), dat bij de eerste les verstrekt wordt.


GEVORDERDEN WIJNCURSUS (SDEN3 - Wijnbrevet)
In acht weken tijd bouw je een uitgebreide basiskennis van wijn op. Je leert analytisch proeven en schrijft uitgebreide proefnotities. Per les proeven we acht tot tien wijnen. Bij Barrel vinden we het erg belangrijk dat je, wanneer we bijvoorbeeld over de Bourgogne vertellen, ook enkele écht goede Bourgognes proeft. Dat houdt in dat onze cursusprijs misschien een tikje hoger ligt dan die van sommige van onze collega’s, maar dat zul je absoluut terugproeven in het hoge niveau van onze wijnselectie!
Volgend op deze cursus kun je het landelijk examen SDEN3 doen (dit is niet inbegrepen bij de cursus en natuurlijk niet verplicht, maar we raden het je wel aan). Het examen SDEN-niveau 3, ook wel het Wijnbrevet genoemd, is bedoeld voor medewerkers in de detail- of groothandel en horeca waarvoor uitgebreide kennis van wijn voor hun werk noodzakelijk is. De particuliere wijnliefhebber vult met dit examen zijn of haar kennis aan. Het diploma Wijnbrevet SDEN 3 geeft toegang tot de opleiding Vinoloog van de Wijnacademie.

De kosten voor deze cursus bedragen 535 euro incl. BTW, exclusief het (verplichte) lesboek ‘Ik weet veel van wijn’ (49,90), dat bij de eerste les verstrekt wordt. Onze cursussen worden verzorgd door een gediplomeerde, ervaren docent. De groepsgrootte is beperkt, zodat er altijd genoeg persoonlijke aandacht voor je is. Onze professionele cursusruimten beschikken over goede stoelen en moderne audiovisuele apparatuur. Dankzij onze zeer uitgebreide wijncollectie kunnen we je bovendien altijd een passende, kwalitatief uitmuntende selectie serveren!
Het is NIET noodzakelijk om SDEN2 gevolgd te hebben om deel te nemen aan de cursus SDEN3; bij beide cursussen "beginnen we bij het begin"!

 

INSCHRIJVEN
Inschrijven voor onze wijncursussen kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van de gewenste cursus, je volledige naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer. Na je inschrijving ontvang je van ons een bevestigingsmail en een factuur, die voor de eerste les voldaan moet zijn. Na onze bevestiging is je inschrijving bindend; restitutie wordt niet verstrekt. 
Voor professionals met een horecabedrijf die klant zijn (of worden) bij Barrel’s wijngroothandel, en hun personeel, gelden aangepaste tarieven. Per cursus kunnen maximaal 4 deelnemers tegen dit aangepaste tarief meedoen!

Bij de eerste les liggen alle benodigde cursusmaterialen (boek, schrift, pen, proefformulieren, aromawiel etc.) voor je klaar. Je hoeft je voor de eerste les niet voor te bereiden.

 

AANVULLENDE CURSUSVOORWAARDEN I.V.M. COVID-19.

Door maatregelen die ons worden opgelegd door de overheid is het mogelijk dat cursussen moeten worden onderbroken, verschoven of stilgelegd. Nieuwe data, vanzelfsprekend zoveel mogelijk, op dezelfde avonden (doorgaans dinsdag- of woensdagavond) worden gepland door Barrel Wijn. Wanneer een cursist op nieuwe data om wat voor reden ook verhinderd is leidt dit niet tot restitutie van cursusgelden. Ook een positieve coronatest is geen reden voor restitutie. In een dergelijk geval probeert Barrel Wijn met de cursist vervangende les(sen) te plannen, eventueel in een andere cursusreeks. Dit gebeurt volgens de regels voor 'INHALEN VAN GEMISTE LESSEN' hieronder.

 

INHALEN VAN GEMISTE LESSEN

Wanneer je deelneemt aan één van onze cursussen en door ziekte of overmacht één of meerdere lessen moet missen, mag je deze inhalen in een volgende cursusreeks. Per kandidaat mogen er bij de SDEN2 cursus maximaal 1 avond per lesreeks ingehaald worden, en bij de SDEN3 cursus maximaal 2 avonden per lesreeks. De voorwaarden zijn als volgt:

1. Houd zelf in de gaten welke les/datum je zou willen inhalen. Het lesprogramma wordt per cursusreeks soms licht aangepast, dus als je er niet zeker van bent op welke avond je wilt aanschuiven, neem dan even contact op.

2. Meld je tenminste één week voor de cursusavond aan bij Martijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Per avond is er plaats voor maximaal twee "inhalers" en wie het eerst komt, die het eerst maalt!

3. Wanneer de mogelijkheid tot deelname bevestigd is rekenen we op je komst!

EXAMENS EN VERVOLGOPLEIDINGEN (SDEN4 en 5)
De landelijke examens SDEN2 en SDEN3 staan los van onze cursussen; de prijs van het examen is dus niet inbegrepen in het cursusgeld. Voor (prijs-)informatie en inschrijven voor de examens SDEN2 en SDEN3, die worden afgenomen in Maarn (U.), Amsterdam en Rotterdam, kun je kijken op de website van de Wijnacademie: www.wijnacademie.nl. Na het behalen van het diploma SDEN3 - Wijnbrevet kun je desgewenst starten met de Vinologenopleiding in Maarn (U.). Inschrijven hiervoor kan via de website van de Wijnacademie.

WINES & SPIRITS EDUCATION TRUST - WSET
Level 2 & 3Award in Wines
Tot en met het voorjaar van 2019 hebben wij WSET-cursussen verzorgd. Op dit moment verzorgen wij geen WSET-cursussen; het hiervoor benodigde certificatieproces heeft flinke vertraging opgelopen door de omstandigheden m.b.t. Covid-19. We streven er echter naar vanaf medio 2023 zowel WSET Level 2 & 3 als SDEN-cursussen aan te gaan bieden. Houd voor meer informatie en updates hierover onze sociale media & website in de gaten!

Alle op deze pagina genoemde prijzen zijn inclusief BTW.