My Cart

 x 

Winkelwagen is leeg

Wijncursussen

***Cursussen Wijnoorkonde (SDEN2) en Wijnbrevet (SDEN3) Najaar 2020***

 We hebben onze cursussen voor dit najaar eindelijk gepland! Dat was een pittige opgave, omdat we niet weten hoe de coronacrisis zich dit najaar zal ontwikkelen en in hoeverre bijeenkomsten mogelijk en toegestaan zullen zijn. Daarom bieden we de unieke mogelijkheid dit najaar in ieder geval de cursus Wijnbrevet geheel of gedeeltelijk online te volgen; we werken er aan ook cursus Wijnoorkonde online aan te kunnen bieden. Zo kunnen we -mocht dat nodig zijn- gemakkelijk overschakelen van de reguliere cursussen naar de online variant. Natuurlijk zorgen we bij de wijncursussen in de winkel voor veilige omstandigheden, met een beperkt aantal deelnemers en voldoende afstand. Bij de online versie speelt afstand helemaal geen rol meer: je kunt overal in Nederland deelnemen, de wijnsamples sturen we wekelijks naar je op!

Onze wijncursussen kenmerken zich door onze grote vakkennis en enthousiasme, maar vooral ook door de selectie wijnen die wij laten proeven. Nieuw is dat dit najaar onze cursus Wijnoorkonde SDEN2 verzorgd wordt door Rachel van Weringh (www.wijnvanweringh.com). Rachel is een vakkundig en geanimeerd wijnliefhebber, die je graag meeneemt in je eerste stappen op het wijnpad!

Het aanbod op een rijtje:

Cursus Wijnoorkonde (SDEN2) bij Barrel Wijnwinkel:

Vijf woensdagavonden, van 19.30 tot 22.30 op 21, 28 oktober, 4, 11 en 18 november.

Prijs 299 euro p.p., exclusief het (verplichte) lesboek “Ik weet meer van Wijn”.

Deze cursus wordt verzorgd door Rachel van Weringh (SDEN3 gediplomeerd).

 

Cursus Wijnbrevet (SDEN3) bij Barrel Wijnwinkel:

Acht dinsdagavonden, van 19.30 tot 22.30 op 29 september, 6, 20 oktober, 3, 10, 17, 24 november en 1 december.

Prijs 535 euro p.p., exclusief het (verplichte) lesboek “Ik weet veel van Wijn”.

Deze cursus wordt verzorgd door Martijn Fernhout (vinoloog/WSET3dip).

 

Cursus Wijnbrevet (SDEN3) ONLINE:

Iedere week een film (plm. 45 minuten) door Martijn met de theorie horend bij het land of wijngebied dat die week behandeld wordt, geïllustreerd met kaarten en animatie. Intussen krijg je wijnen in sampleflesjes thuisgestuurd en doen we gezamenlijk online via Zoom wekelijks een vraag- & proefsessie op acht maandagavonden, van 19.30 tot 20.30: 28 september, 5, 19 oktober, 2, 9, 16, 23 en 31 november.

Prijs: 425 euro p.p., exclusief het (verplichte) lesboek “Ik weet veel van Wijn”.

De theoriefilms en Zoom-sessies worden verzorgd door Martijn Fernhout (vinoloog/WSET3dip).

De online cursus kan gevolgd worden in heel Nederland, maar ook vanuit België, Luxemburg en Duitsland. Voor cursisten in het buitenland gelden aanvullende kosten voor verzending van de wijnsamples. De theorie en besprekingen zijn Nederlandstalig!

Op de online cursus SDEN3 wordt, in verband met o.a. de wekelijkse verzendkosten van de wijnen, géén horecakorting verleend.

Inschrijven voor de cursussen kan via de reserveringsmodule op onze website.

Eerst meer informatie ontvangen of specifieke vragen? Stuur Martijn een mailtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Hieronder vind je algemene informatie over de SDEN cursussen:

BEGINNERS WIJNCURSUS (SDEN2 - Wijnoorkonde)
Bij onze Beginners Wijncursus leer je de ‘beginselen van wijn’. In vijf lessen vertellen we je hoe wijn gemaakt wordt, hoe je wijn proeft en daarvan een beknopte proefnotitie schrijft. We nemen je mee langs de belangrijkste wijngebieden en laten je per les zes tot acht wijnen proeven. Volgend op deze cursus kun je het landelijk examen SDEN2 doen (dit is niet inbegrepen bij de cursus en natuurlijk niet verplicht). Het examen SDEN-niveau 2, ook wel de Wijnoorkonde genoemd, is bedoeld voor particuliere wijnliefhebbers en horecamedewerkers.
De kosten voor deze cursus bedragen 299 euro incl. BTW, exclusief het (verplichte) lesboek ‘Ik weet meer van wijn’ (34,50), dat bij de eerste les verstrekt wordt.


GEVORDERDEN WIJNCURSUS (SDEN3 - Wijnbrevet)
In acht weken tijd bouw je een uitgebreide basiskennis van wijn op. Je leert analytisch proeven en schrijft uitgebreide proefnotities. Per les proeven we acht tot tien wijnen. Bij Barrel vinden we het erg belangrijk dat je, wanneer we bijvoorbeeld over de Bourgogne vertellen, ook enkele écht goede Bourgognes proeft. Dat houdt in dat onze cursusprijs misschien een tikje hoger ligt dan die van sommige van onze collega’s, maar dat zul je absoluut terugproeven in het hoge niveau van onze wijnselectie!
Volgend op deze cursus kun je het landelijk examen SDEN3 doen (dit is niet inbegrepen bij de cursus en natuurlijk niet verplicht, maar we raden het je wel aan). Het examen SDEN-niveau 3, ook wel het Wijnbrevet genoemd, is bedoeld voor medewerkers in de detail- of groothandel en horeca waarvoor uitgebreide kennis van wijn voor hun werk noodzakelijk is. De particuliere wijnliefhebber vult met dit examen zijn of haar kennis aan. Het diploma Wijnbrevet SDEN 3 geeft toegang tot de opleiding Vinoloog van de Wijnacademie.

De kosten voor deze cursus bedragen 535 euro incl. BTW, exclusief het (verplichte) lesboek ‘Ik weet veel van wijn’ (38,50), dat bij de eerste les verstrekt wordt. Onze cursussen worden verzorgd door een gediplomeerde, ervaren docent. De groepsgrootte is beperkt, zodat er altijd genoeg persoonlijke aandacht voor je is. Onze professionele cursusruimten beschikken over goede stoelen en moderne audiovisuele apparatuur. Dankzij onze zeer uitgebreide wijncollectie kunnen we je bovendien altijd een passende, kwalitatief uitmuntende selectie serveren!
Het is NIET noodzakelijk om SDEN2 gevolgd te hebben om deel te nemen aan de cursus SDEN3; bij beide cursussen "beginnen we bij het begin"!

INSCHRIJVEN
Inschrijven voor onze wijncursussen kan via de reserveringsmodule op onze website. Als je werkzaam bent in de horeca of je groothandels/horecaklant bij Barrel kun je je inschrijven door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van de gewenste cursus, je volledige naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer. Na je inschrijving ontvang je van ons een bevestigingsmail en een factuur, die voor de eerste les voldaan moet zijn. Na onze bevestiging is je inschrijving bindend; restitutie wordt niet verstrekt.
Voor professionals met een horecabedrijf die klant zijn (of worden) bij Barrel’s wijngroothandel, en hun personeel, gelden aangepaste tarieven. Per cursus kunnen maximaal 4 deelnemers tegen dit aangepast tarief meedoen!

EXAMENS EN VERVOLGOPLEIDINGEN (SDEN4 en 5)
De landelijke examens SDEN2 en SDEN3 staan los van onze cursussen; de prijs van het examen is dus niet inbegrepen in het cursusgeld. Voor (prijs-)informatie en inschrijven voor de examens SDEN2 en SDEN3, die worden afgenomen in Maarn (U.), Amsterdam en Rotterdam, kun je kijken op de website van de Wijnacademie: www.wijnacademie.nl. Na het behalen van het diploma SDEN3 - Wijnbrevet kun je desgewenst starten met de Vinologenopleiding in Maarn (U.). Inschrijven hiervoor kan via de website van de Wijnacademie.

WINES & SPIRITS EDUCATION TRUST - WSET
Level 2 & 3Award in Wines
Tot en met het voorjaar van 2019 hebben wij WSET-cursussen verzorgd. In het najaar zullen we géén WSET cursussen geven, maar we streven ernaar vanaf medio 2021 zowel WSET Level 2 & 3 als SDEN-cursussen aan te gaan bieden. Houd voor meer informatie en updates hierover onze sociale media & website in de gaten!