Wijnproeverijen

 

Kleine Proeverij
Tijdens de openingstijden van Barrel Wijnlokaal kun je een "kleine proeverij" bestellen. Je krijgt dan 4, 6 of 8 halve glazen geserveerd (respectievelijk 19,90, 29,50 en 38,50 p.p.), natuurlijk met een korte toelichting per wijn. Je mag globaal je voorkeuren aangeven (per tafel) en wij kiezen een aantal mooie wijnen voor je uit. We serveren de kleine proeverij uitsluitend per tafel. Het is niet mogelijk deze proeverij vooraf te reserveren, maar we kunnen daarop een uitzondering maken als je met een wat groter gezelschap wilt komen:

Wanneer je met een groter gezelschap (van minimaal 6 tot maximaal 12 personen) een kleine proeverij zou willen doen weten we dat graag vooraf, in verband met onze beperkte ruimte en het (eventueel) voorbereiden van hapjes. We hebben één grote tafel beschikbaar die we op verzoek (en als 'ie nog beschikbaar is) kunnen reserveren. Mail je reserveringsverzoek (met gewenste datum, tijdstip, aantal personen en je telefoonnummer) naar Martijn via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: je reservering is pas definitief als deze door ons is bevestigd! Op reserveringen zijn onze Algemene Voorwaarden en de Uniforme Voorwaarden Horeca van KHN van toepassing; onderaan deze pagina vind je daarnaar een verwijzing.

De Kleine Proeverij is exclusief hapjes; wanneer je wilt kun je ter plekke een keuze maken van onze uitgebreide happenkaart. Gezien ons brede wijnassortiment en beperkte "keukenmogelijkheden" is het helaas niet mogelijk de wijnen "één op één" te combineren met hapjes.


Besloten Proeverij
Wil je liever een uitgebreide proeverij? Dat kan uiteraard ook:
Voor een feest, voor je jaarclub, voor een verjaardag of gezellig met een groepje wijn-enthousiastelingen: we staan graag voor je klaar!
We kunnen proeverijen verzorgen in Barrel Wijnlokaal of Barrel Wijnwinkel (voor maximaal 24 deelnemers), of op locatie (voor maximaal... eh... heel veel deelnemers!). Een proeverij kan een "algemene introductie tot de wereld van wijn" zijn, maar het is ook mogelijk een meer specifieke benadering te kiezen, zoals een proeverij met uitsluitend mousserende wijnen, dessertwijnen of ports, of met een bepaald wijnland of -gebied als thema. Voor een proeverij toegespitst op één type wijn of wijngebied gelden aangepaste tarieven. We maken desgewenst graag een offerte op maat voor je.
Voor een proeverij bij Barrel, met uitleg over wijnmaken, verschillende wijnstijlen en herkomst van wijn, het proeven van 8 wijnen, inclusief een passend plateau met kazen en charcuterie kun je uitgaan van de volgende staffelprijzen, afhankelijk van het aantal deelnemers.

bij 8-10 deelnemers 42,50 euro per persoon,
bij 11-12 deelnemers 40 euro per persoon,
bij 13-15 deelnemers 38,50 euro per persoon,
bij 16-20 deelnemers 37 euro per persoon,
bij 21-25 deelnemers 36 euro per persoon en
vanaf 26 personen 35 euro per persoon.

 Het minimum aantal deelnemers aan een besloten wijnproeverij is op maandag t/m woensdag acht. Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag ligt dit aantal op tenminste tien. Houd er rekening mee dat gedurende onze drukste maanden (november en december) een minimaal aantal van 12 proevers nodig is voor het boeken van een proeverij. Natuurlijk mag je  met minder proevers komen, maar we houden minimaal de bij deze aantallen horende tarieven aan. Wanneer je een proeverij wilt boeken op een feestdag geldt een toeslag van € 95,00. Als je een dieet volgt of een voedselallergie hebt horen we dat graag bij je reservering.  

Voor een proeverij op locatie gelden, afhankelijk van de wensen, aangepaste tarieven (logistiek, eventuele kilometers, extra tijd). We maken graag een offerte op maat voor je!
Naast kazen en charcuterie kunnen we in overleg zorgen voor heerlijke vegetarische happen van Cook-Ing (tegen meerprijs).
Kortom: bijna alles is mogelijk! Neem voor meer informatie, reserveren of een offerte op maat contact op via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Barrel's wijnproeverijen worden verzorgd door eigenaar Martijn Fernhout (vinoloog en WSET level 3 gediplomeerd).

Een verwijzing naar onze Algemene Voorwaarden en de Uniforme Voorwaarden Horeca van Koninklijke Horeca Nederland, die beide van toepassing zijn op gereserveerde proeverijen, vind je onderaan deze pagina.

 

Online Wijnproeverij
Via onze webwinkel kun je de Kleine Proeverij voor Thuis bestellen, een doosje met zeven 50 ml. flesjes met regelmatig wisselende wijnen voor 25,00. In het doosje tref je een inlegvel met uitleg en een QR-code die leidt naar een film van ongeveer 15 minuten met een toelichting op de wijnen door vinoloog Martijn Fernhout. Leuk voor een avond informeel proeven, maar ook een gewaardeerd (relatie)geschenk!

Daarnaast verzorgen we regelmatig besloten online wijnproeverijen voor gezelschappen en bedrijven. Deze proeverijen doen we aan de hand van dezelfde proefdoosjes met 7 x 50 ml. wijn, maar met een uitgebreide toelichting: erbij horen een film met uitleg van ongeveer 45 minuten én een live online sessie via Zoom of Microsoft Teams, waarbij de wijnen onder begeleiding van Martijn geproefd worden en er alle ruimte is voor vragen. De livesessie duurt doorgaans 1 tot 1,5 uur. Er zijn meerdere thema's beschikbaar: "een introductie tot wijn" (ook in het Engels verkrijgbaar), Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Natuurlijk proeven we wijnen passend bij het thema. De prijs voor deze online proeverijen bedraagt 59,50 per persoon inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Vanwege de tijd en basiskosten van afvullen en verpakken gelden bij de online proeverijen geen staffelprijzen, zoals bij een gewone proeverij. Het minimum aantal deelnemers is 14, het maximum 150. In overleg kunnen we van deze aantallen afwijken. Desgewenst kunnen we de proeverij daarnaast "verrijken" met bijvoorbeeld onze BarrelBox of een assortiment passende kazen. Een ideale avond uit, maar dan thuis! Voor meer informatie of een offerte op maat kun je contact opnemen met Martijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In 2020 en 2021 hebben we online wijnproeverijen mogen verzorgen voor o.a. Salesforce, eMule, Google, SHV, Arcadis, UMCG, RDW, Roland Berger, LKQ Europe, VOYS, Gemeente Groningen en Quadient en voor proevers door heel Nederland, in België, Duitsland, Finland, Zweden, Italië, het Verenigd Koninkrijk, de VS en zelfs Singapore en Australië!

 

Op al onze overeenkomsten zijn onze voorwaarden en de Uniforme Voorwaarden Horeca van Koninklijke Horeca Nederland van toepassing. Deze kun je inzien via onze website: www.barrel-wijn.nl/voorwaarden.

N.B. Op niet-tijdige annulering door de klant van een overeengekomen reservering, wijnproeverij of besloten partij is specifiek artikel 9.4.2. van de Uniforme Voorwaarden Horeca van KHN van toepassing. Het overeenkomstig deel van het afgesproken tarief zal dan in rekening gebracht worden.

Wanneer je bij een besloten proeverij met een kleiner gezelschap komt dan afgesproken kunnen wij daar helaas geen rekening mee houden: het besproken aantal deelnemers en daarbij overeengekomen tarief is dan geldig. Als tenminste 24 uur van tevoren telefonisch of via mail wordt aangegeven dat het gezelschap kleiner is houden wij daar rekening mee, maar wel is het dan mogelijk dat het tarief per persoon hoger uitvalt. We houden daarbij de op onze website genoemde staffel aan: http://barrel-wijn.nl/over-barrel-wijn/wat-doet-barrel/76-proeverij . Het minimaal aantal deelnemers aan een besloten proeverij is 6.

In geval van een besloten wijnproeverij verzoeken we je nadrukkelijk op het afgesproken tijdstip met het volledige gezelschap aanwezig te zijn. Indien we, vanaf het afgesproken aanvangstijdstip, 30 minuten of meer vertraging hebben met het beginnen van de proeverij wordt 25 euro extra in rekening gebracht.

Wijnproeverijen en besloten partijen worden, tenzij vooraf anders overeengekomen, te allen tijde ter plekke en per gezelschap afgerekend. Dat kan contant of per pin.