Barrel Wijnlokaal

Haddingestraat 27, Groningen (050)850 96 49

Stad staat vol met barrels, oude fietsen waarvan je je kunt afvragen of het nog wel verstandig is om erop te stappen, zeker met een paar wijntjes of biertjes op. Een barrel, op z’n Engels, slaat in de wijnwereld op de eikenhouten vaten waarop sommige wijnen rijpen.


De naam van ons Wijnlokaal is geïnspireerd op beide. We zijn natuurlijk van de wijn, maar voelen ook verbondenheid met al die lieden die in deze mooie studentenstad ’s nachts naar huis peddelen met een glaasje op. In ons (eerste) logo zie je dan ook een oud fietsje met een platte achterband, een mandje wijn achterop en een meneer met flinke drankneus en wapperende sjaal. In het oorspronkelijke ontwerp liep ‘ie ook nog tegen een flinke regenbui in, maar dat vonden we bij nader inzien wel erg neerslachtig voor een vrolijk gestemd wijnetablissement.

En we zeggen natuurlijk ook gewoon Barrel, op z'n Nederlands, of BÁrrel, op z'n Gronings!


Bij Barrel houden we van de nuchtere kant van wijn: een goed glas, geserveerd met kennis van zaken en niet teveel kletspraat daarbij. Een kaart met 1.000+ wijnen, lekkere happen van de beste leveranciers, informele bediening en een fijne sfeer. Sinds de opening in december 2013 mogen we ons dan ook verheugen in een brede schare leuke gasten van jong tot oud, en in januari 2019 werden we uitgeroepen tot Nederlands "Winebar of the Year"!


Buiten onze openingstijden is het mogelijk Barrel af te huren voor een besloten borrel, proeverij of presentatie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met eigenaar Martijn Fernhout via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden Wijnlokaal

 

Openingstijden:

Dinsdag: 17.00 - 23.00

Woensdag: 17.00 - 23.00

Donderdag: 17.00 - 24.00 

Vrijdag: 16.00 - 24.00

Zaterdag: 16.00 - 24.00

Zondag: 16.00 - 20.00

 

Het reserveren van een tafel is uitsluitend mogelijk voor gezelschappen van tenminste 6 personen. Stuur een mail met je reserveringsverzoek naar info@barrel-wijn.nl  

Bekijk de openingstijden van de Wijnwinkel

 

Locatie Wijnlokaal