My Cart

 x 

Winkelwagen is leeg

Barrel Wijn Webwinkel

Bestel hier je favorieten uit het wijnlokaal en de winkel
eau-de-biere_vrij_450

Eau de Biere Oloroso

PDFPrintenE-mailadres

Met levering Verzenden voor 11,90 €
37,00 €
Door de rijping op Oloroso houten vaten heeft de Eau de Biere een okergele kleur en lichte vanillegeur. De smaak doet denken aan malt whisky en korenwijn.
Land
Nederland
Streek
Varik
Alcohol percentage
42%
Beschrijving

Stokerij Lubberhuizen – oorspronkelijk Stokerij Lubberhuizen & Raaff – is de eerste Nederlandse ambachtelijke stokerij van Eaux de Vie en de enige in haar soort. De stokerij is gevestigd in een prachtig gerestaureerd brandweerhuisje, pal naast de karakteristieke Dikke Toren van het Betuwse Varik aan de Waal. Eigenaren Bas en Joost Lubberhuizen distilleren er het beste, vers geplukte fruit uit de Betuwe tot Eaux de Vie van de puurste kwaliteit. In tegenstelling tot fabrieksprocessen, waarbij industriële alcohol, gemengd met essences als alcoholische drank op de markt wordt gebracht, wordt er volledig ambachtelijk, handmatig en duurzaam gestookt.

Een distillaat gerijpt op een Oloroso vat. Dit donkere, bovengistende bier werd tot eind negentiende eeuw gebrouwen door De Gekroonde Valk - ooit de grootste brouwerij ter wereld. Doordat de vaten meegingen op de schepen van de VOC, werden de bieren van de Gekroonde Valk overal ter wereld genoten. Na de opmars van pils in de tweede helft van

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.