My Cart

 x 

Winkelwagen is leeg

Barrel Wijn Webwinkel

Bestel hier je favorieten uit het wijnlokaal en de winkel
Geen afbeelding ingesteld

Fleurie Tradition

PDFPrintenE-mailadres

Met levering Verzenden voor 11,90 €
17,95 €
Zeer fruitige neus met kersen, bramen en bosbessen en fleurige viooltjes. Zuiver, krachtig en elegant. Mooie zuren en lichte tannines, hoewel een krachtige structuur en enorme lengte.
Land
Frankrijk
Druif
Gamay
Streek
Beaujolais
Beschrijving

 

Domaine Clos de la Roilette is een oud domein. De vroegere eigenaar maakte wijn en bezat renpaarden. In de twintiger jaren werd de appellation Moulin-á-Vent door hogerhand gesplitst en een deel werd daarna appellation Fleurie genoemd. De eigenaar was hier zo verbolgen over dat hij zijn wijngaarden Clos de la Roilette noemde, naar Roilette, zijn beste renpaard dat vaak races won. Hij liet de feitelijke naam van de appellation links liggen en verkocht zijn wijnen onder eigen naam met een paard op het etiket. In de jaren zestig kocht Fernand Coudert het in verval geraakte domein van 9 hectaren groot en herplantte de wijngaarden. Zoon Alain is al sinds lang de wijnmaker en de uitzonderlijke kwaliteit van de wijnen is te danken aan de bijzondere bodem ter plekke en de hoge leeftijd van hun wijnstokken. Het maken van de wijn gebeurt traditioneel met rijping op grote eikenhouten fusten. De familie Coudert maakt prachtige wijnen die in hun jeugd al zeer fraai zijn maar die de potentie bezitten om tussen de vijf en tien jaar te rijpen en in grote jaargangen zelfs nog veel langer! Basis Fleurie van Clos de la Roilette. De druiven worden met de hand geplukt en niet ontsteeld. Daarna volgt 8-12 dagen maceratie en 6 maanden opvoeding op oude vaten.

Zeer fruitige neus met kersen, bramen en bosbessen en fleurige viooltjes. Zuiver, krachtig en elegant. Mooie zuren en lichte tannines, hoewel een krachtige structuur en enorme lengte.

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.