
Quinta de Vallado Reserva Field Blend wordt door kenners beschouwd als de beste wijn in Quinta. De druiven komen van meer dan 100 jaar oude wijnstokken en de blend bevat wel 34 verschillende inheemse druivenrassen, waarvan het grootste percentage Tinta Roriz, Tinta Amarela, Touriga Franca and Tinta Barroca. Een waar meesterwerk gemaakt door wijnmakers Francisco Olazabal en Francisco Ferreira. De wijn is net zo traditioneel gevinifieerd als de kostbare vintage port van het wijnhuis. Zelfs het kneuzen vindt plaats met de voeten, in oude Lagares gemaakt van marmer. Na de malolactische gisting vind fermentatie plaats in Frans eiken vaten voor 18 maanden. 60 procent van de vaten zijn nieuw, 40 procent gebruikt.
De wijn is robijnrood van kleur. Het complexe bouquet is zeer geconcentreerd met sappige zwarte pruimen, zongerijpte vijgen en donkere bosvruchten. Daarnaast een vleugje tabak, vanille en subtiele pittige tonen van piment en kaneel. Tonen van fijn geroosterd hout maken het geheel compleet. In de mond een volle body met goed geïntegreerde zijdeachtige en rijpe tannines. Het complexe fruit eindigt in een elegante, minerale afwerking.