My Cart

 x 

Winkelwagen is leeg

Barrel Wijn Webwinkel

Bestel hier je favorieten uit het wijnlokaal en de winkel
No image set

Chenin Blanc

PDFPrintenE-mailadres

Met levering Verzenden voor 11,90 €
8,90 €
Expressieve wijn met stuivende aroma's van passievrucht, appel, peer, kiwi en meloen. De smaak is fris en rond tegelijk, met gebalanceerde zuren.
Land
Zuid Afrika
Druif
Chenin Blanc
Streek
Stellenbosch
Alcohol percentage
12,5%
Beschrijving

Bedenk dat broers François en Johan Malan de tiende generatie wijnmakers in de familie vormen en je durft Zuid-Afrika nog nauwelijks een nieuwe wereldwijnland te noemen. Gezichtsbepalend werd het bedrijf eind jaren tachtig met ‘pater familias’ Frans, die als een van de eerste wijnboeren zelf ging bottelen en nieuwe druivenrassen en keldertechnieken introduceerde. Ook bracht Simonsig als eerste wijnhuis een vonkelwijn op de markt, het Zuid-Afrikaanse antwoord op champagne. Simonsig profiteert van de verscheidenheid aan terroirs en microklimaten van Stellenbosch en verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen. Daarvan maakt het huis zowel varietalwijnen als intrigerende blends, zoals de Cape-blend met een hoofdrol voor pinotage en een Rhône-blend.

Expressieve wijn met stuivende aroma's van passievrucht, appel, peer, kiwi en meloen. De smaak is fris en rond tegelijk, met gebalanceerde zuren.

Wijn/ spijs: lekker bij vis of gamba's van de grill, paella, risotto met rivierkreeftjes, gegratineerde schaal- en schelpdieren, Aziatische gerechten zoals groenten- of viscurry's, maaltijdsalades en asperges.

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.