My Cart

 x 

Winkelwagen is leeg

Barrel Wijn Webwinkel

Bestel hier je favorieten uit het wijnlokaal en de winkel
No image set

Bodagas Barón Micaela Pedro Ximénez

PDFPrintenE-mailadres

Met levering Verzenden voor 11,90 €
23,95 €
Filmend en mondvullend, vloeibare rozijntjes. Inmiddels een klassieker bij blauwschimmels, in het bijzonder bij Cabrales of Shropshire Blue. Ook bij allerhande desserts met chocolade, mocca, gedroogde zuidvruchten, etc etc. Deze PX is echt een belevenis voor bij een mooi dessert, vooral met chocola en rozijnen.
Land
Spanje
Druif
Pedro Ximenez
Streek
Jerez
Alcohol percentage
15%
Beschrijving

Bodegas Barón werd opgericht door Manuel Barón Fernández in 1895. Manuel Barón ’s vrouw had een veel oudere familiegeschiedenis in sherry. Je zou dus kunnen zeggen dat de geschiedenis van Barón zelfs al 400 jaar teruggaat. Vandaag, tien generaties later, is het bedrijf in handen van Jose Rodriguez Jiménez en zijn zonen Juan Luis en Jose. Het wijnhuis is gelegen in de barrio alto van Sanlúcar. Hier zijn bijna 10.000 vaten wijn opgeslagen. Er worden uitmuntende wijnen voortgebracht.

Voor de zoetekauw: wijn van druif Pedro Ximénez, versterkt tot 15% en 4 jaar gerijpt op eikenhout. Filmend en mondvullend, vloeibare rozijntjes. Inmiddels een klassieker bij blauwschimmels, in het bijzonder bij Cabrales of Shropshire Blue. Ook bij allerhande desserts met chocolade, mocca, gedroogde zuidvruchten, etc etc. Deze PX is echt een belevenis voor bij een mooi dessert, vooral met chocola en rozijnen.

De geoogste druiven worden een dag of tien op stromatten te drogen gelegd in de zon en dan pas geperst.

 

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.