My Cart

 x 

Winkelwagen is leeg

Barrel Wijn Webwinkel

Bestel hier je favorieten uit het wijnlokaal en de winkel
No image set

Nudity Syrah Voor Paardeberg

PDFPrintenE-mailadres

Met levering Verzenden voor 10,95 €
32,50 €
Expressieve, complexe en elegante wijn met intense aroma’s van donkerrood fruit en kreupelhout. De smaak is fris, nergens zwaar, met een verfijnde grafietachtige mineraliteit. De afdronk is lang en harmonieus.
Land
Zuid Afrika
Druif
Syrah
Streek
Voor Paardeberg
Keurmerk
Vin Nature
Alcohol percentage
12%
Beschrijving

Radford Dale is een Zuid-Afrikaans wijnbedrijf opgericht in 1998 met invloeden uit Groot-Brittannië, Australië, Frankrijk en Zuid-Afrika. Dit zorgt voor de ideale mix van oude wereld-traditie en nieuwe wereld-innovatie. De Winery produceert onder vier verschillende ranges, waarvan Radford Dale wordt gezien als de ‘High Achiever’. De naam van de wijn is een samenvoeging van Ben Radford en Alex Dale. Radford remigreerde na een aantal jaar naar Barossa Valley. Dale schakelde de hulp in van Edouard Labeye, een gevierde wijnmaker uit de Rhône, die eerder wijn produceerde in St. Joseph en Condrieu en werkzaam was als adviseur voor vele Top producenten in Frankrijk. De samenwerking bleek een schot in de roos, want al in 2008 ontving een van de Radford Dale-wijnen een vijf-sterren status in de Zuid-Afrikaanse wijnbijbel: The John Platter Guide.
 

Afkomstig van een single vineyard, gelegen op de oostelijke hellingen van de Paardeberg. De wijnstokken zijn geworteld in een bodem van oud graniet. De druiven worden bij zonsopgang geoogst en vergisten spontaan zonder gebruik van kunstmatige gisten en sulfiet. De wijn rijpt in gebruikte houten vaten die in eerdere jaargangen voor dezelfde wijn zijn gebruikt en wordt ongefilterd gebotteld.


Expressieve, complexe en elegante wijn met intense aroma’s van donkerrood fruit en kreupelhout. De smaak is fris, nergens zwaar, met een verfijnde grafietachtige mineraliteit. De afdronk is lang en harmonieus.

Nudity refereert aan de puurheid van deze vin naturel. Er worden geen pesticiden gebruikt, geen kunstmatige gisten en geen sulfiet. De wijn rijpt ook niet op nieuw eikenhout, waardoor het pure, “naakte" karakter van syrah behouden blijft

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.