My Cart

 x 

Winkelwagen is leeg

Barrel Wijn Webwinkel

Bestel hier je favorieten uit het wijnlokaal en de winkel
No image set

The Renaissance of Chenin Blanc

PDFPrintenE-mailadres

Met levering Verzenden voor 11,90 €
32,50 €
Fris, elegant, verfijnd en puur. Frisse citrus en een mooie minerale spanning waarin de invloed van de rotsige kwartsbodem is terug te proeven.
Land
Zuid Afrika
Druif
Chenin Blanc
Streek
Stellenbosch
Alcohol percentage
12,5%
Beschrijving

Radford Dale is een Zuid-Afrikaans wijnbedrijf opgericht in 1998 met invloeden uit Groot-Brittannië, Australië, Frankrijk en Zuid-Afrika. Dit zorgt voor de ideale mix van oude wereld-traditie en nieuwe wereld-innovatie. De Winery produceert onder vier verschillende ranges, waarvan Radford Dale wordt gezien als de ‘High Achiever’. De naam van de wijn is een samenvoeging van Ben Radford en Alex Dale. Radford remigreerde na een aantal jaar naar Barossa Valley. Dale schakelde de hulp in van Edouard Labeye, een gevierde wijnmaker uit de Rhône, die eerder wijn produceerde in St. Joseph en Condrieu en werkzaam was als adviseur voor vele Top producenten in Frankrijk. De samenwerking bleek een schot in de roos, want al in 2008 ontving een van de Radford Dale-wijnen een vijf-sterren status in de Zuid-Afrikaanse wijnbijbel: The John Platter Guide.

Fris, elegant, verfijnd en puur. Frisse citrus en een mooie minerale spanning waarin de invloed van de rotsige kwartsbodem is terug te proeven. Geweldig met mooie visgerechten zoals gegrilde king prawns, bisque van kreeft en sashimi of bij pittige Aziatische gerechten zoals een Thaise groene curry. De naam van de wijn refereert aan de “wedergeboorte” van de chenin blanc in Zuid-Afrika.

Lange tijd werd van deze druif alleen maar bulkwijn gemaakt, wat ten koste ging van de reputatie van deze druif. Radford Dale is een van Zuid-Afrika’s producenten die de druif in ere herstellen, door er een hoge kwaliteitswijn van te maken. Die van Radford Dale is bovendien slanker en mineraliger dan de meeste andere top chenin blancs.

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.